Loading

Bomban talo

Bomban talo talvella
Bomban puoti
Bomban talo talvella
Bomban puoti
Takaisin

Upean kaunis Bomban talo ja karjalaiskylä henkivät karjalaista rakennusarkkitehtuuria ja kulttuuria jokaista hirttään ja aittaansa myöten. Alueelta löydät lomallesi monipuoliset hotelli- ja ravintolapalvelut, rentouttavan kylpylän sekä elämykselliset ohjelmapalvelut, kesätorin, kesäteatterin ja tsasounan. Kylpylä on esteetön. Kylän putiikeista voit ostaa käsitöitä, matkamuistoja ja paikallisia tuotteita. Kesätorin Kouffi-puodista saat napattua mukaasi myös karjalaisia herkkuja.

Putiikkien ohella tutustuthan myös alueen ainutlaatuisiin näyttelyihin ja teemapäiviin. Majoittuminen Bomban idyllisessä karjalaiskylässä on myös mahdollista, ja tilaisuuteen kannattaakin tarttua; näin saat lomallesi oman persoonallisen vivahteen ja kokemuksen karjalaisesta vieraanvaraisuudesta parhaimmillaan!

Bomban karjalaiskylän jalokivi ja päänähtävyys itsessään on Bomban talo, jonka arkkitehtuuri kertoo alueen kirjavasta historiasta lännen ja idän välisenä kohtaamispisteenä. Avajaisiaan elokuussa 1978 viettänyt talo on nimittäin kopio vuonna 1855 Jegor Bombin rakennuttamasta talosta, joka sijaitsee Venäjän Karjalan Suojärvellä. Alkuperäinen Bomban talo on sittemmin kokenut muutoksia, jotta rakennus soveltuisi paremmin matkailutoimintaan. Esimerkiksi talon entisen navetan tilalla sinua nykyisin kestitsee Bomban ravintola mahtavine saleineen. Bomban talon ympärille rakennettiin myös monien rakastama karjalaiskylä täydentämään alueen matkailupalveluita.

Nykyinen Bomban talo onkin esikuvaansa hieman suurempi, mutta muuten noudattaa Suojärvellä sijaitsevan esikuvansa arkkitehtuuria. Lisäksi Bomban talo on kunnioitus karjalaiselle rakennusarkkitehtuurille: rakenteissa on muun muassa hyödynnetty pitkiä, pyöreitä hirsipuita, jotka kestävät ajan hammasta. Bomban talon ravintolassa järjestetään erityyppisiä tapahtumia ympäri vuoden − vieraanvaraisuutta huokuva talo soveltuu mainiosti juhlien pitopaikaksi myös sinulle! Ravintolan lisäksi löydät talosta oluttuvan ja kesäterassin, joissa istuskellessa aika kuluu kuin käen siivillä.

Bomban talolta löytyy näyttelyitä, putiikkeja ja kahvila. Bomban talo avoinna to-la klo 12-18. Huom! Talo suljettuna, avataan rajoitusten poistuessa.

Tul­gua Ter­veh!

 

Verkkosivustolle

Yhteystiedot

Bomban karjalaiskylä
Suojärvenkatu 2, 75500 Nurmes
010 7830 450
bomba.vastaanotto@sok.fi

Loading count of favourites list