Loading

Vanha Kauppala

Nurmeksen asemarakennus
Puu-Nurmes
Nurmeksen asemarakennus
Puu-Nurmes
Takaisin

Jyrkkien katujen ja kauniiden koivujen säväyttämällä harjulla, aivan Nurmeksen sydämessä sijaitsee suojeltu ja historiallisesti arvokas Puu-Nurmes ja Vanha Kauppala. Pääosa alueen rakennuskannasta on 1880-luvun ja 1930-luvun väliseltä ajalta, ja siksi Puu-Nurmes tunnetaan yhtenä Suomen parhaiten säilyneistä puutaloalueista. Alueen asukkaat ovat erityisen onnekkaita, sillä harjulta avautuu upeat näkymät Nurmesjärvelle ja Pieliselle. Myös sinä voit ihastua maisemiin ja tutustua alueeseen kävellen, jotta näkisit sen palosolat, koivujen reunustamat kadut ja idyllisen kaupunkimaiseman parhaimmillaan. Vinkki: voit vierailla yhdessä alueen puutaloissa, Voima Villassa!

Puu-Nurmeksen ja Vanhan Kauppalan ainutlaatuista kulttuuriympäristöä on pyritty suojelemaan vuodesta 1982 lähtien kaavamerkinnöin. Lisäksi Vanhan Kauppalan asukasyhdistys pyrkii aktiivisesti edistämään Puu-Nurmeksen elinvoimaisuutta ja tunnettuutta kaikille vierailijoille. Käythän sinäkin kokemassa Puu-Nurmeksen omaleimaisen kauneuden!

Puu-Nurmeksessa kävelyllä voi tutustua alueen talojen historiaan osoitteessa emuseo.fi/nvk  

Lapsiperheille on suunniteltu muutama erilainen polku, minkä varrella kerrotaan rautatiealueen ja vanhan kauppalan historiaa. Polku lähtee veturitalleilta ja kulkee noin kahden kilometrin matkan vanhan kauppalan halki Kötsin museoon. Maamerkkeinä toimivat betoniset, junavaununmuotoiset penkit. Karttoja voi tulostaa itselleen osoitteesta www.nurmes.fi/veturinkuljettajan-polku

Verkkosivustolle

Yhteystiedot

Puu-Nurmes
Kirkkokatu 8, 75500 Nurmes

Loading count of favourites list