Loading

Liikenneyhteydet

Kulkuyhteydet Bomballe ja Bomballa

Bomba on omaleimainen ja luonnonkaunis matkailukohde Nurmeksessa, joka sijaitsee Pohjois-Karjalan ehtaa karjalaisuutta henkivissä perinnemaisemissa. Riippuen matkasuunnitelmistasi ja lähtöpaikastasi, joskus huolettomin ja ympäristöystävällisin vaihtoehto on matkustaa junalla Bomballe. Jos haluat tutustua alueen hurmaaviin kyläkohteisiin, tutkia alueen satumaisia salaisuuksia laajalti myös viikonloppuna, on auto suositeltu menopelisi. Kesäisin pidempikin matka taittuu leppoisasti myös pyörän satulassa tai kävellen rauhallisia baanoja pitkin.

Kuinka saapua Bomballe?

Bomba on Nurmeksen matkailualue, joten julkista liikennettä käyttämällä Nurmes on määränpääsi. 

Junalla

Nurmekseen pääsee taajamajunalla Joensuusta, josta on hyvät yhteydet Helsinkiin. Matka taajamajunalla kestää noin kaksi tuntia, ja junia tulee ja lähtee kahdesti päivässä. Junamatka onkin huolettomin ja luonnon kannalta paras tapa saapua Nurmekseen sen historiaa huokuvan rautatieaseman kautta. Tarkista junien tarkemmat aikataulut VR:n verkkosivuilta.

 

Linja-autolla

Suositko menopelinäsi joukkoliikennettä? Silloin kannattaa hypätä linja-auton kyytiin! Joensuusta ja Kajaanista kulkee päivittäin useita linja-autovuoroja Nurmekseen. Sama linja-auto kulkee Joensuusta aina Kajaaniin asti. Kuopion kautta linja-autoja ei kulje Nurmekseen saakka. Tarkista linja-autojen aikataulut Matkahuollon verkkosivuilta.

 

Autolla

Bombaan vie monta tietä, joiden maisemat ovat suotuisat myös kaikille automatkustajille. Joensuusta, Kuopiosta ja Kajaanista automatka kestää noin 1,5 tuntia. Jos saavut Helsingistä, vie matka arviolta 6 tuntia. 

 

Veneellä

Bomballe pääsee sujuvasti myös vesiteitse henkeäsalpaavan Pielisen maisemissa! Löydät veneiden tankkauspisteen Break Sokos Hotel Bombalta, ja vierasvenesatamat joko Break Sokos Hotel Bombalta tai Nurmeksen keskustasta. Venesatamista löytyy myös vesi- ja sähköpiste. Lähin septitankin tyhjennyspiste on Lieksassa.

 

Lentäen

Voit halutessasi valita lentoreitin Bomballe. Lähimmät lentoasemat löytyvät Kuopiosta, Joensuusta ja Kajaanista, joista on suorat lentoyhteydet Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Näihin kaupunkeihin lentää Helsingistä noin tunnissa. Kätevimmin pääset saapumaan lentoasemilta Bomballe sopimalla majoitusyrityksen kanssa kyydeistä tai vuokraamalla auton lentoasemalta. Huomaathan, ettei Nurmeksessa ole autonvuokrausta. Joensuusta ja Kajaanista kulkee linja-autoja Bomballe päivittäin. Tarkista lentoaikataulut Finavian verkkosivuilta

 

Kuinka liikkua Bomballa?

 Lataa Nurmeksen matkailijakartta helpottamaan kohteiden löytämistä.  

Hyppää Katurin kyytiin

Katuri-palveluliikenne on kutsuohjattua reittiliikennettä. Katurin kuljettajat tuntevat alueen kuin omat taskunsa, ja ovat valmiina kuljettamaan sinua Nurmeksen kylillä ja taajamassa. Katurin kyydit ajetaan tilausten perusteella kotiovelta kotiovelle tai sovitusta paikasta arkipäivisin klo 8-17 välillä. Lue katurin tilausohjeet Nurmeksen kaupungin verkkosivuilta.

 

Liiku maisemakylissä sujuvasti linja-autolla

Joensuu-Kajaani välillä ajavan linja-auton kyydissä pääset sujuvasti vierailemaan myös maisemakylä Valtimon kauneudessa jokaisena päivänä.

 

Taksi tarkkoihin aikatauluihin

Taksi suositellaan tilattavaksi ennakkoon, mikäli tiedät jo oman aikataulusi. Taksikeskuksen puhelinnumero on 0200 14200.

 

Koe Bomba välinevuokrauksella

Mukavalla säällä kannattaa ehdottomasti hypätä pyörän satulaan, ja seikkailla Bomban alueen rauhallisessa ja puhtaassa luonnossa. Voit vuokrata polkupyöriä Nurmeksen keskustasta joko Konesola Kesportista tai Nuoriso ja matkailukeskus Hyvärilästä. VilliPohjola vuokraa myös fatbikeja ja e-fatbikeja.Lue lisää välinevuokrauksesta

Loading count of favourites list